onsdag 31. mars 2010

Waorani

Vi har svettet og vaert omringet av nakne menn - vi har vaert dypt inni Amazonas jungelen. Vi har vaert 5 dager sammen med Waorani indianere. Dette er en indianer stamme som bestaar av 17 forskjellige landsbyer, noen er kontaktet av omverdenen andre oonsker aa leve i fred. Vi har bodd i en landsby bestaaende av ca 50 stk. De ble kontaktet for mange aar siden men det er likevel faa turister som velger samt faar lov og dra inn dit - og det merket vi da folket syntes det var svaert artig og faa besook av noen utenifra :) Vi har gaatt lange turer dypt inn i jungelen, sett paa ulike planter og dyr, vaert med jegere paa jakt, fisket, badet i elver, vaert paa kano turer samt besookt ulike hus og faat se og vaere med paa dagligdagse aktiviteter. Vi fooler oss heldige som fikk oppleve dette, og vi lovet og si til venner og familie at dere er hjertelig velkomne om dere skulle oonske og reise til jungelen! (det anbefales) Naa setter vi kursen mot havet, der vi haaper sol og varme noen uker foor Thea drar til USA og jeg til Machu Pichu!
Dette er et typisk Waorani hus, dette er hoovdingen og broren hans i deres hus. De har vaert paa jakt og faatt et lignende villsvin dyr som de har over baalet.
Her er vi paa fisketur ute i jungelen. Vi fisket med kjoottstykker faar aa faa piraja, men ikke noe fiskelykke denne gangen.
Thea med en liten vaskebjoorn baby.
Indianer kvinnen som tilbreder villsvinet som mannen har drepet i skogen. I dette huset tilbragte vi to kvelder, der alle samlet seg rundt baalet, spiste og sang, sammen med en ape og vaskebjoorn. I taket var en gigantisk tarantelle som de var glad for aa ha i huset da den spiset kakerlakker og andre ekle inskter.
Her lager vi "quicha", det er en drikk som the waoranis spiser til frokost og lunsj foor de spiser et stort maaltid til middag. Quicha lages kun av kvinnene, som foorst drar opp denne rotfrukten fra bakken, en groonnsak som minner om potet. Saa kokes det 1 time foor det moses, OGSAA tar man denne stappen i munnen tygger paa det 30-40 sekunder foor man spytter det tilbake i samme gryte. Dette holdt vi paa med en god stund, dette gjoores for at drikken skal bli sootere samt gjaere raskere. Jo lengre quichaen staar jo mer alkohol vil den inneholde. Sluttproduktet smakte som utvannet yoghurt med alkoholsmak :)
Her er vi blitt malt med "jungel maling" i ansiktet, armer og footter, mens vi moser rotfrukten til quicha.
Her bli vi kledd opp i kvinnelig skjoort laget av tre, sammen med Mario og "Jeger".
Her er vi ute paa jakt sammen med noen av mennene, vi fikk krigsmaling fra en frukt og spiste lunsj dypt inn i "primary rainforest".
Ute paa jakt sammen med de nakene jegerene :)
Her ble vi tatt i mot med dans og sang foorste kvelden.

1 kommentar:

  1. Dette så jo kjempemorro ut da! Så annerledes!
    Kos dere videre på stranda! Her er det fortsatt en stund til strandturer. Mammaklem

    SvarSlett