torsdag 29. april 2010

Machu Picchu

Heidi, Ingvild og meg: dag 3 paa Inca Trail.
Vi krysset mange store og smaa fjelltopper her er en den tredje dagen (3800 moh)
Heidi og jeg paa toppen den tooffeste dagen (4200 moh)
Ut paa tur aldri sur :)
Campen vaar den foortse dagen, det ble mye artig kort spill i loopet av turen.
Utsikt fra telte vaart dag 2.
Liten landsby i Sacred Valley med urbefolkning og lamaer.
Grillet marsvin er en delikatesse i Peru - smaker visstnok som hare.
Meg paa toppen av Wayna Picchu!
Heidi og jeg fulle av energi da vi har klatret opp Wayna Picchu (vi hadde valget mellom guidet tur i ruinen eller og klatre opp dette fjellet - vi var de eneste fra vaar gruppe som valgte fjellet og angret ikke!)
Her er portoorene, kokkene og guidene vaare.
Det klassiske bildet av Machu Picchu.
Her er jentene gry tidlig om morgenen, vi stod opp kl 03, og kapploop omtrent for aa komme frem til "sol porten" foorst.. Det var bra morgen trim men desverre daarlig med sol denne dagen.. Machu Picchu er i bakgrunnen.
Utsikt fra en av ruinene den nest siste dagen.
Etter turen, dro vi til "hot springs" og fikk myket opp stoole armer og ben.
Her er hele gjengen klare til avmarsj den foorste dagen.
Da har Thea dratt til USA, etter 3 flotte uker langs kysten av Ecuador og Peru (dessverre ingen bilder derfra da Thea har bildene). Vi busset fra Quito til Puerto Lopez - Las Tuna - Montanita - Cuenca - Mancora (Peru) og tilslutt Lima. Saa var det klart for min store tur til Machu Picchu - jeg mootte Heidi og Ingvild i Lima, vi tok alle forhaandsregler - hooydesyke tabletter, coca blader og mye mye vann - og det funket super bra, vaert i topp form hele turen! Inca Trail er en hiking tur over 4 dager, der man gaar en gruppe paa 16 stk med 21 portoorer, kokker og guider. Turen strekker seg fra 2400 moh til 4200 moh, med svart ulik terreng fra bart fjell til "cloud forest". Det var en flott tur, mye herlig natur og ruiner. Dette ern en tur som maa bookes mange mnd i fooveien og den er ikke gratis - men det var verdt hver krone - nok en ting som anbefales!! Neste stopp er Nicuragua der jeg skal moote Rolf :)