mandag 6. april 2009

Besook av Rolf


Rolf har vært på besøk i litt over 2 uker og vi har gjort MYE
:) Han landet sent fredag kveld og lørdag kl 04 dro vi av gårde til Kruger parken. Hadde 3 flotte dager, der vi var super heldige både med været og dyrene vi fikk se. Avsluttet på et dyrehospital der vi fikk se og ta på dyrene.

Så var det en dag i Pretoria før vi dro videre til Cape Town, som vi hadde hørt er et must når man er i Sør Afrika – og det kan vi si oss enige i! Kriminaliteten er lav, flott natur, strand dykking og fjell, folk er så avslappet og man føler seg velkommen. Rolf begynte på dykkelappen mens jeg tok et oppfriskningskurs, dessverre fikk han ikke fullført da det var så dårlig sikt i vannet (men han fullførte her i Pretoria). Men den dårlige sikten var ikke forgjeves den gjorde at vi fikk tid til å dra på ”wine tour”. Vi ble en hel gjeng i minibuss med en livlig guide som kjørte oss rundt hele dagen til ulike vingårder der vi fikk fantastisk vin, ost og sjokolade smaking. Med gjeng fra minibussen gikk vi ut og spiste middag i Long Street etterpå, en hel aften!! Det eneste var at vi klarte å glemme all den gode vinen vi hadde kjøpt i bussen, og når vi ringte dagen etter var den borte :( Så bar det videre til det Rolf hadde gledet seg aller mest til, strikkhopp fra Bloukrans Bridge som er verdens høyeste strikkhopp på 216 meter. Vi kom tidlig mandag morgen da vi skulle rekke å kjøre 6 timer tilbake til Cape Town for å rekke flyet tilbake til Pretoria. Jeg var så nervøs som jeg aldri har vært før, idiotisk å påføre seg selv noe slikt tenkte jeg når jeg satt der og skulle gjøres klar men om det var verdt når jeg var ferdig – JA! Men det var sykt høyt og jeg hadde det ikke godt med meg selv der jeg stod og så på Rolf komme opp med adrenalin ut av øynene.


Tilbake i Pretoria har jeg vært på føden den nest siste uken, og som alle andre helsevesen ting her nede var dette også annerledes enn hjemme. Alt virker så tilfeldig, jordmoren surrer rundt og damene ligger alene meste parten av tiden. Under den ene fødselen snakket jordmoren i mobil helt til hodet var ute, og smertestillende brukes ikke. Men oppi alt dette er vår konklusjon at norske damer er nokså pinglete ift hvordan disse damene gjør det. Så jenter det er bare å bite tenna sammen når den tid kommer!


Siste helgen leide vi bil da Rolf skulle fullføre dykkekurset så skulle vi til Johannesburg og Soweto de siste dagene. Men når vi kommer ut på morgenen er leiebilen borte. Så da var det bare og dra til bilutleie stedet og politistasjonen. Vi hadde en standard forsikring, og når vi leide fikk vi beskjed om at hvis noe skjedde måtte vi maksimum betale 6000kr, men når vi da kom var det selvfølgelig ikke like enkelt for de

t var andre regler når bilen var stjålet, men det hadde de ikke nevnt da det er så sjeldent at slikt skjer. Så nå må vi ut med 3 dobbelt så mye L men forhåpentligvis finner de bilen og da kan vi få tilbake noe av pengene.


Men vi kom oss til Johannesburg og Soweto likevel med en kjapp tur innom løveparken. I Soweto tok vi sykkelturen (igjen), der man virkelig får se hvordan de bor og under hvilke forhold. Alt i alt 2 fantastiske uker selv med en stjålet bil :) Nå venter 2 ½ uke med dykking i Durban før jeg faktisk kommer hjem!



Her faar vi kose med neshorn unger paa 6 mnd.

Paa dyrehospitalet der vi fikk mate fuglene.

Paa bursdagen til Rolf mootte vi en maler som tok oss med til hans arbeidsplass der det skulle aapne en fiske restaurant.

Her er sjefen selv, Gerrard, som maler paa den flotte regnbue fisken jeg har malt :)

Paa vintur, med god dessert vin

Kevin og meg paa mexicans restaurant

I safaribilen med vinden i haaret :)

Elefant var det dyret jeg hadde igjen jeg ville se, og vi var heldige da denne elefanten kom truende naare oss og flagret med oorene.

Her er jeg super fornooyd ETTER hoppet.

Og her er jeg ikke like fornooyd FOOR hoppet.

Rolf fikk et pent hopp.

Her er Rolf paa vei ned i vannet for sitt aller foorste dykk i sjooen, synd det var saa daarlig sikt, men artig var det likevel.

Maatte jo stoppe saa Rolf fikk leke med loovungene.

Paa tandem i Soweto

En liten jente som var veldig skitten som satt og lekte med dukken sin i veikanten.

Her sang og danset barna Zuludans for oss.